www.rtnederland.nl Regressietherapie Reincarnatietherapie
Muziek met toestemming van de componist /musicus: Roger Spees Piano Tales - Tranquility Alg. voorw. Disclaimer

Opleidingsinstituut RTNederland

Volg ons op Facebook

(vervolg) Een reïncarnatietherapeut en een cliënt aan het woord:     2

Op een dag was ik in mijn kamer bezig met een cliënt, die een lichte lichamelijke misvorming had, toen er een lading puin door de koker werd gestort. Dat gaf een dermate hels kabaal, dat mijn cliënt in de spontane herbeleving belandde van een aardbeving. Hij werd meegevoerd en kwam vast te zitten precies met dat deel van zijn lichaam dat als-het-ware de sporen van die beklemming nog vertoonde.

Al snel bleek dat hij de aardverschuiving niet had overleefd en ter plekke was doodgegaan. Zijn lichaam droeg er nog het `merkteken` van.  Zo hebben wij,  reïncarnatietherapeuten, de overtuiging dat alles een oorzaak heeft en dat die oorzaak bovendien is op te sporen.


Toen besloot ik: “Ik wil reïncarnatietherapeut worden!”


Toen ik zelf met regressietherapie in aanraking kwam (in 1983) ontdekte ik al snel dat ik een geboortetrauma had en op een moeizame manier ter wereld ben gekomen, met alle benauwdheid van dien. Ik ontdekte de oorsprong van mijn problemen in dit huidige leven. En dat werd het begin van (veel goede) veranderingen in mijn leven!

Ik ging zelf de opleiding tot regressietherapeut volgen(de opleider ging niet verder terug naar vorige levens) en dat hield ook in dat wij regelmatig in een workshop met een dan toegewezen maatje om de beurt  sessies deden om  daar ervaring mee op te doen en ons eigen systeem op te schonen. Zo kwamen wij zelf beter in ons vel te zitten, en werden we tevens steeds betere (toekomstige) regressietherapeuten.

Tijdens een sessie kreeg ik het weer benauwd en kreeg daarbij de indruk (innerlijke beelden + lichaamsgevoelens + emoties) dat ik buiten op een veld gewurgd werd. Ik was een vrouw met een lange jurk aan, duidelijk een tijd geleden. Later werd ik gevonden en werd mijn lichaam, dat heen en weer schudde met de bewegingen van een platte houten kar, naar huis gebracht.

En zo geschiedde...

De therapeut wist zich hier geen raad mee, want er werd ons geleerd, dat indrukken uit een vorig leven betekenen dat de cliënt de werkelijkheid ontkent en een symboliek heeft gevonden voor zijn/haar problemen.

Hij vond, dat dit op een geboorte leek (benauwdheid). Maar ik kon duidelijk

het verschil merken, dus ik zei tegen de therapeut: ``De geboorte voelt ook zo,

maar nu ga ik dood, hoor! Dit is geen geboorte.dit is dóód gaan!``


Wat voelde ik me ongelukkig toen hier verder geen aandacht meer aan werd

besteed. Ik voelde me verward, niet serieus genomen, genegeerd.

Ik besloot daar ter plekke: na deze opleiding ga ik verder zoeken naar een opleiding reïncarnatietherapie!