www.rtnederland.nl Regressietherapie Reincarnatietherapie
Muziek met toestemming van de componist /musicus: Roger Spees Piano Tales - Tranquility Alg. voorw. Disclaimer

Opleidingsinstituut RTNederland

Volg ons op Facebook

(vervolg)

Een aantal sessies nadat ik mijn geleidegeesten had teruggevonden, ging ik in op de steken die ik op dat moment in mijn linkeroog voelde (er leek zich weer een ontsteking aan te dienen). Ik kwam tot mijn  verbazing in een klap in een vorig leven. Ik kon heel precies omschrijven wie ik was en hoe ik tegen de wereld aankeek. Een boeiende ervaring! Ik diende in het Romeinse leger en leidde een groep soldaten. We stonden op het punt een veldslag in te gaan en ik voelde me heel bezwaard omdat ik wist dat ‘mijn’ soldaten in een positie waren opgesteld waardoor de meesten het niet zouden overleven. Ze werden opgeofferd aan het grotere belang.


Ik wist het en zij niet. Ze vertrouwden volledig op mij en ik wist dat ik dat vertrouwen op de meest ernstige manier die je je maar kunt bedenken, zou beschamen. Ik kon de veldslag goed beschrijven en ook waar die pijn in mijn linkeroog vandaan kwam. In die veldslag drong zich namelijk een pijl in mijn linkeroog. Dat gebeurde op een moment dat ik even niet goed op mijn eigen veiligheid lette omdat ik me concentreerde op een van mijn soldaten die in ernstige problemen was. In de sessie zijn we uitvoerig ingegaan op de verschrikkelijke pijn in mijn oog en op mijn daarop volgende dood door nog een pijl. In eerste instantie wilde ik daar absoluut niet ingaan. Het was relatief gemakkelijk om op afstand mezelf te zien acteren en ook wel interessant. Maar om in de huid te kruipen van wie ik toen was en te voelen wat ik toen voelde, dat vroeg heel wat moed. De uitleg van de reïncarnatietherapeut dat ik daarmee deze dood werkelijk achter me zou kunnen laten en de garantie dat zij erbij was en dat ik veilig was, maakten dat ik erin durfde te gaan. Ze bleek helemaal gelijk te hebben: het herbeleven was verschrikkelijk maar ook reinigend. Ik had erna geen nachtmerries maar ervoer juist een enorme rust en stevigheid in mezelf.

 Dit was eigenlijk de algehele tendens van de reïncarnatietherapie waarin we heel wat levens tegen zijn gekomen. Het was vaak erg verdrietig, confronterend en moeilijk (hoewel, we kwamen gelukkig ook wel eens een leuke ervaring tegen), maar het achtervolgde me bijna nooit. Slechts een keer had ik een aantal dagen nodig om de ervaringen te verwerken. Dat was toen ik in mijn leven direct voor mijn huidige leven kwam, waarin ik een Joods meisje in de tweede wereldoorlog was en in een concentratiekamp een afschuwelijk dood stierf. Maar uiteindelijk waren ook die inzichten zeer waardevol.

Ongemerkt verdwenen ook de ontstekingen van mijn linkeroog. Het blijft een kwetsbaar oog, maar antibiotica heb ik niet meer nodig gehad!

Door alle sessies voelde ik me stukje bij beetje meer ‘heel’ en één ‘geheel worden en dat simpelweg omdat ik mezelf toestemming gaf om de dingen die ik onbewust wist, nu ook bewust te worden. Alles mag gezien, alles mag geweten en alles mag gevoeld worden.

De reïncarnatietherapie heeft mijn huidige leven en alles wat daarin gebeurd is en gebeurt, in een breder en dieper perspectief geplaatst. Door inzicht in het, soms heel verre, verleden heb ik veel meer keuzevrijheid gekregen in het heden. Ik heb een stuk zelfvertrouwen hervonden.