Bijscholing

‘Geboorte volgens het zevenfasen model’

in een natuurlijk geboorteproces

15 maart 2024 van 10.00 – 17.00


De geboorte is de overgang van een volledig symbiotische fase naar een gedeeltelijk symbiotische fase in het ontwikkelingsproces van een mens. Tijdens het geboorteproces vindt er een actualisering plaats van oude trauma’s en kunnen nieuwe trauma’s ontstaan.

Tijdens deze bijscholing leren de deelnemers hoe je via het zevenfasen model geactualiseerde trauma’s van moeder en baby kunt herkennen en opsporen.
Bo van Aalst zal dit model ook demonstreren zodat de deelnemers zien hoe dit in zijn werk gaat en op welke wijze trauma’s doorwerken bij moeder en kind.
Ook zal ze laten zien op welke wijze een therapeut deze trauma’s kan doorwerken zodat moeder en kind weer in hun kracht kunnen staan.

Deze bijscholing wordt verzorgd door
Bo van Aalst en Marilou Koene-Boulanger

Bo van Aalst

Bo van Aalst is sinds 2008 werkzaam in haar praktijk in de prachtige Achterhoek. Haar praktijk bestond uit het begeleiden van en het aanbieden van psychosociale ondersteuning aan
gezinnen rondom ziekte, sterven en rouw.
In 2022 studeerde ze af als specialist traumaverwerking aan de post Hbo -opleiding RTNederland. Momenteel werkt Bo als traumatherapeut, is ze manager Centra voor Levensvraagstukken, coördinator Netwerk Palliatieve Zorg en trainer en auteur.

Marilou Koene-Boulanger

Marilou Koene-Boulanger

Marilou Koene-Boulanger werkte sinds 1996 als therapeute in een beroepsgebonden praktijk vanuit de opleidingen sociale dienstverlening en gestalttherapie. In 2001 is ze na de driejarige opleiding afgestudeerd als Holografisch reïncarnatietherapeute.
Sinds 2002 is Marilou voorzitter van Stichting OPV die het bestuur vormt van het Opleidingsinstituut RTNederland. Binnen het opleidingsinstituut houdt ze zich ook bezig met de ontwikkeling en
verdieping van de diverse modellen die deel uitmaken van de PostHbo-opleiding Specialisatie Traumaverwerking d.m.v. PLT.

Praktische informatie

De bijscholing vindt plaats in:
Sociaal Cultureel Centrum De Biechten
Vincent van Goghlaan 1
5246 GA Rosmalen

De kosten bedragen € 100,- per persoon

Aanmelden kan via deze website of via een e-mail naar info@rtnederland.nl

Na ontvangst van de betaling op IBAN: NL35 INGB 000.52.97.045 t.a.v. Stichting OPV te Raamsdonksveer o.v.v. naam en “7-fasen model”, is de aanmelding definitief.

Na afloop van de bijscholing ontvang je een certificaat van deelname.

NU AANMELDEN »