Eéndaagse Bijscholing PSBK

“Kop – zorgen”

Hoofdpijn, hoofdzaak of bijzaak?

Bij voldoende belangstelling wordt deze bijscholing/workshop herhaald.

(max. 10 deelnemers per dag)


Bijscholing ‘Kop-zorgen’

Je kunt je hoofd buigen, breken, stoten, koel houden, opsteken, verliezen, laten hangen, met je hoofd tegen een muur aanlopen, iets over het hoofd zien en de oren van iemands hoofd eten. Er kan zelfs een zwaard van Damocles boven hangen.
In al die gevallen reageert je hoofd met pijn, een roep om aandacht, bewustzijn en transformatie.

Reden genoeg om dit jaar hoofdpijn centraal te stellen in een PSBK-nascholing.
De hoofdzaak van hoofdpijn geeft informatie over de anatomie, fysiologie en pathologie van het hele hoofd, gevolgd door regulier medische behandelingen en mogelijke GGZ-interventies.

Tevens wordt er een centrale plek ingenomen door de bijzaak van hoofdpijn. Hieronder worden de pijn-expressie van het hoofd op signalen van andere lichaamsdelen, epi genetische invloeden, trauma en unfinished business verstaan.
Het theoretische deel van deze nascholing krijgt haar afronding in de holistische visie van het hoofd, hoofdpijn en de rijkdom aan therapeutische mogelijkheden.

Deze bijscholing PSBK wordt weer op onnavolgbare wijze gegeven door Lydia Kimman.

Lydia Kimman was verpleegkundige A en is natuurgeneeskundig- en holistisch therapeut, life coach èn is auteur van diverse boeken over holistische lifestyle. Ze ontwikkelt workshops voor therapeuten en voor allen met behoefte aan persoonlijke ontwikkeling. Haar eigen praktijk ‘de Dertiende Maan’ is in Bilthoven gevestigd.

LYDIA KIMMAN

Als gastdocente aan het opleidingsinstituut RTNederland doceerde ze medische basiskennis en werken met kinderen vanaf geboorte tot aan volwassenheid en verzorgt bijscholingen PSBK.


Voorafgaand aan deze bijscholing:
Als voorbereiding op deze bijscholing, zet je je ervaring als therapeut rondom dit onderwerp in een Word-document en stuur je de cases op naar de docente Lydia Kimman lydia.kimman@xs4all.nl.

Tijdens de bijscholing:
Een aantal casussen wordt besproken en geëvalueerd vanuit medische en psychosociale signalen en geplaatst binnen de mentale, emotionele en lichamelijke aspecten (MEL) van de cliënt en de attitude op MELS-niveau van de therapeut.

Na afloop van de bijscholing:
Je ontvangt een certificaat van deelname en een bewijs van betaling.

De bijscholing vindt plaats in ‘De dansende gans’,
Spoorlaan 10, 3721 PB Bilthoven

Route

Met OV (trein) heel eenvoudig te bereiken: als je het perron afloopt ga je onderaan de trap rechtsaf en snel weer rechtsaf de trappen op. Je loopt dan langs het spoor, de Spoorlaan in. Zie verder *.
Met de auto is het opletten, want enige tijd geleden is de Spoorlaan afgesloten vanaf de Soestdijkseweg voor autoverkeer.
Vanaf de Soestdijkseweg rijd je nu de Leijenseweg in.
Dan derde rechts (=Spoorlaan), op splitsing links aanhouden (dan blijf je op de Spoorlaan) en doorrijden tot nummer 10 en zie *.

* Bij nummer 10 aangekomen ga je aan de rechterzijde van het huis door het hek, langs het fietsenhok en dan zie je de praktijkruimte waar je naar binnen kunt lopen.

De kosten bedragen € 100,- per persoon

Aanmelding en betaling:
Via het contactformulier op deze website met vermelding van ‘Bijscholing PSBK “Kop-zorgen” 2023’.

Na betaling op rek.nr. NL35INGB0005297045 t.n.v. Stichting OPV te Raamsdonksveer, is de inschrijving definitief.

AANMELDEN »

De bijscholing PSBK wordt geïnitieerd door het Opleidingsinstituut RTNederland.