Eéndaagse Bijscholing PSBK

“Op eigen kracht”

Het immuunsysteem: Afweer en Zelfherstel

OP AANVRAAG
Door : Lydia Kimman

Afgelopen 2,5 jaar heeft iedereen wel eens wat gelezen of gehoord over het immuunsysteem, maar hoe werkt het immuunsysteem nu eigenlijk en op welke wijze hebben we daar invloed op?

Vanuit een holistische visie en therapeutische aanpak wordt het immuunsysteem gezien als een 3-eenheid.
– Huid en slijmvliezen
– Bloed en Lymfe
– Thymusklier en T-cellen.

Wat gebeurt er als dit systeem uiteenvalt en hoe zorgen we ervoor dat ons immuunsysteem de dynamische balans tussen de afweer en het zelfherstel waarborgt? Op eigen kracht functioneert?
Deze en nog meer vragen komen aan bod tijdens deze bijscholing PSBK, die op onnavolgbare wijze weer wordt gegeven door Lydia Kimman.

Lydia Kimman was verpleegkundige A en is natuurgeneeskundig- en holistisch therapeut, life coach èn is auteur van diverse boeken over holistische lifestyle. Ze ontwikkelt workshops voor therapeuten en voor allen met behoefte aan persoonlijke ontwikkeling. Haar eigen praktijk ‘de Dertiende Maan’ is in Bilthoven gevestigd.

LYDIA KIMMAN

Als gastdocente aan het opleidingsinstituut RTNederland doceerde ze medische basiskennis en werken met kinderen vanaf geboorte tot aan volwassenheid en verzorgt bijscholingen PSBK.


Voorafgaand aan deze bijscholing:
Als voorbereiding op deze bijscholing, zet je je ervaring als therapeut rondom dit onderwerp in een Word-document, rekening houdend met bovenstaande vraag en stuur je de cases op naar de docente Lydia Kimman lydia.kimman@xs4all.nl.

Tijdens de bijscholing:
Een aantal casussen wordt besproken en geëvalueerd vanuit medische en psychosociale signalen en geplaatst binnen de mentale, emotionele en lichamelijke aspecten (MEL) van de cliënt en de attitude op MELS-niveau van de therapeut.

Na afloop van de bijscholing:
Je ontvangt een certificaat van deelname en een bewijs van betaling.

De bijscholing vindt plaats in ‘De dansende gans’,
Spoorlaan 10, 3721 PB Bilthoven
Route

Met OV (trein) heel eenvoudig te bereiken: als je het perron afloopt ga je onderaan de trap rechtsaf en snel weer rechtsaf de trappen op. Je loopt dan langs het spoor, de Spoorlaan in. Zie verder *.
Met de auto is het opletten, want enige tijd geleden is de Spoorlaan afgesloten vanaf de Soestdijkseweg voor autoverkeer.
Vanaf de Soestdijkseweg rijd je nu de Leijenseweg in.
Dan derde rechts (=Spoorlaan), op splitsing links aanhouden (dan blijf je op de Spoorlaan) en doorrijden tot nummer 10 en zie *.

* Bij nummer 10 aangekomen ga je aan de rechterzijde van het huis door het hek, langs het fietsenhok en dan zie je de praktijkruimte waar je naar binnen kunt lopen.

De kosten bedragen € 100,- per persoon

Aanmelding en betaling:
Via het contactformulier op deze website of info@rtnederland.nl met vermelding van ‘bijscholing PSBK 2022’.

Na betaling op rek.nr. NL35INGB0005297045 t.n.v. Stichting OPV te Raamsdonksveer, is de inschrijving definitief.

AANMELDEN »