Eéndaagse Bijscholing PSBK

Op eigen kracht
Het immuunsysteem: Afweer en Zelfherstel

Bij voldoende belangstelling wordt deze bijscholing herhaald. Deze kan plaatsvinen op de locatie ‘SCC de Helftheuvel’ te Den Bosch maar op aanvraag ook op een andere locatie bij minimaal acht belangstellenden.

Per dag maximaal 10 deelnemers

Afgelopen 2½ jaar heeft iedereen wel eens wat gelezen of gehoord over het immuunsysteem, maar hoe werkt het immuunsysteem nu eigenlijk en op welke wijze hebben we daar invloed op?

Vanuit een holistische visie en therapeutische aanpak wordt het immuunsysteem gezien als een 3-eenheid.
– Huid en slijmvliezen
– Bloed en Lymfe
– Thymusklier en T-cellen.

Wat gebeurt er als dit systeem uiteenvalt en hoe zorgen we ervoor dat ons immuunsysteem de dynamische balans tussen de afweer en het zelfherstel waarborgt? Op eigen kracht functioneert?
Deze en nog meer vragen komen aan bod tijdens deze bijscholing PSBK, die op onnavolgbare wijze weer wordt gegeven door Lydia Kimman.

Lydia Kimman was verpleegkundige A en is natuurgeneeskundig- en holistisch therapeut, life coach èn is auteur van diverse boeken over holistische lifestyle.

Lydia Kimman

Lydia Kimman

Ze ontwikkelt workshops voor therapeuten en voor allen met behoefte aan persoonlijke ontwikkeling.
Haar eigen praktijk ‘de Dertiende Maan’ is in Bilthoven gevestigd.
Als gastdocente aan het opleidingsinstituut RTNederland doceerde ze medische basiskennis en werken met kinderen vanaf geboorte tot aan volwassenheid en verzorgt bijscholingen PSBK.

Voorafgaand aan deze bijscholing

Als voorbereiding op deze bijscholing, zet je je ervaring als therapeut rondom dit onderwerp in een word document, rekening houdend met bovenstaande vraag en stuur je de cases op naar de docente Lydia Kimman: lydia.kimman@xs4all.nl

Tijdens de bijscholing

Een aantal casussen wordt besproken en geëvalueerd vanuit medische en psychosociale signalen en geplaatst binnen de mentale, emotionele en lichamelijke aspecten (MEL) van de cliënt en de attitude op MELS-niveau van de therapeut.

Na afloop van de bijscholing

Je ontvangt een certificaat van deelname en een bewijs van betaling.

Praktische informatie

De bijscholing vindt plaats in:
‘De Dansende Gans’
Spoorlaan 10
3721 PB Bilthoven

Route

Met OV (trein) heel eenvoudig te bereiken: als je het perron afloopt ga je onderaan de trap rechtsaf en snel weer rechtsaf de trappen op. Je loopt dan langs het spoor, de Spoorlaan in. Zie verder *.
Met de auto is het opletten, want enige tijd geleden is de Spoorlaan afgesloten vanaf de Soestdijkseweg voor autoverkeer.
Vanaf de Soestdijkseweg rijd je nu de Leijenseweg in.
Dan derde rechts (=Spoorlaan), op splitsing links aanhouden (dan blijf je op de Spoorlaan) en doorrijden tot nummer 10 en zie *.

* Bij nummer 10 aangekomen ga je aan de rechterzijde van het huis door het hek, langs het fietsenhok en dan zie je de praktijkruimte waar je naar binnen kunt lopen.

De kosten bedragen € 100,- per persoon

Aanmelden kan via deze website of via een e-mail naar info@rtnederland.nl

Na ontvangst van de betaling op IBAN: NL35 INGB 000.52.97.045 t.a.v. Stichting OPV te Raamsdonksveer en o.v.v. “Bijscholing PSBK 2022”, is de aanmelding definitief.

NU AANMELDEN »