‘Bijscholing PSBK ‘Ik heb er mijn buik vol van’

Diagnose: IBS/PDS oorzaak onbekend

Bij voldoende belangstelling wordt deze bijscholing/workshop herhaald. Deze kan plaatsvinden op de locatie ‘SCC de Helftheuvel’ te Den Bosch maar op aanvraag ook op een andere locatie bij minimaal acht belangstellenden.

(erkende PSBK bijscholing)


Door: Lydia Kimman

Lydia Kimman was verpleegkundige A en is natuurgeneeskundig- en holistisch therapeut, life coach èn is auteur van diverse boeken over holistische lifestyle. Ze ontwikkelt workshops voor therapeuten en voor allen met behoefte aan persoonlijke ontwikkeling. Haar eigen praktijk ‘de Dertiende Maan’ is in Bilthoven gevestigd.

LYDIA KIMMAN

Als gastdocente aan het opleidingsinstituut RTNederland doceerde ze medische basiskennis en werken met kinderen vanaf geboorte tot aan volwassenheid en verzorgt bijscholingen PSBK.


Bijscholing ‘Ik heb er mijn buik vol van’

Buikpijn komt veel voor; er zijn heel wat mensen die er regelmatig last van hebben.
Het is een pijnlijk gevoel in de boven- of onderbuik, of in allebei tegelijk.

Soms is het duidelijk waar de buikpijn vandaan komt, maar heel vaak is het onverklaarbaar. Buikpijn kan allerlei redenen hebben, zowel bij baby’s, peuters, jonge kinderen als bij pubers en adolescenten. Ook bij volwassenen komt onverklaarbare buikpijn voor.
Mensen met onverklaarbare buikpijnklachten voelen zich soms in de kou staan omdat een duidelijke diagnose achterwege blijft.

Hoe ga je als therapeut om met deze buikpijnklachten van je cliënt?

Voorafgaand aan deze bijscholing:
Als voorbereiding op deze bijscholing, zet je je ervaring als therapeut rondom dit onderwerp in een Word-document, rekening houdend met bovenstaande vraag en stuur je de cases op naar de docente Lydia Kimman lydia.kimman@xs4all.nl.

Tijdens de bijscholing:
Een aantal casussen wordt besproken en geëvalueerd vanuit medische en psychosociale signalen en geplaatst binnen de mentale, emotionele en lichamelijke aspecten (MEL) van de cliënt en de attitude op MELS-niveau van de therapeut.

Na afloop van de bijscholing:
Je ontvangt een certificaat van deelname en een bewijs van betaling.

De bijscholing vindt plaats in ‘De dansende gans’,
Spoorlaan 10, 3721 PB Bilthoven

Route

Met OV (trein) heel eenvoudig te bereiken: als je het perron afloopt ga je onderaan de trap rechtsaf en snel weer rechtsaf de trappen op. Je loopt dan langs het spoor, de Spoorlaan in. Zie verder *.
Met de auto is het opletten, want enige tijd geleden is de Spoorlaan afgesloten vanaf de Soestdijkseweg voor autoverkeer.
Vanaf de Soestdijkseweg rijd je nu de Leijenseweg in.
Dan derde rechts (=Spoorlaan), op splitsing links aanhouden (dan blijf je op de Spoorlaan) en doorrijden tot nummer 10 en zie *.

* Bij nummer 10 aangekomen ga je aan de rechterzijde van het huis door het hek, langs het fietsenhok en dan zie je de praktijkruimte waar je naar binnen kunt lopen.

De kosten bedragen € 100,- per persoon

Aanmelding en betaling:
Via het contactformulier op deze website of info@rtnederland.nl met vermelding van ‘bijscholing PSBK ‘Ik heb er mijn buik vol van’ 2021.

Na betaling op rek.nr. NL35INGB0005297045 t.n.v. Stichting OPV te Raamsdonksveer, is de inschrijving definitief.

AANMELDEN »

De bijscholing PSBK wordt geïnitieerd door het Opleidingsinstituut RTNederland.