Bijscholing PSBK

‘Bijscholing ‘Zie ik het helder?’

Gebruik en misbruik van geneesmiddelen en drugs

Zaterdag 2 november 2019 van 10.00-17.00 uur
Door: Lydia Kimman


LYDIA KIMMAN

Lydia Kimman Kimman was verpleegkundige A en is natuurgeneeskundig- en holistisch therapeut, life coach èn is auteur van diverse boeken over holistische lifestyle. Ze ontwikkelt workshops voor therapeuten en voor allen met behoefte aan persoonlijke ontwikkeling. Haar eigen praktijk ‘de Dertiende Maan’ is in Bilthoven gevestigd.
Als gastdocente aan het opleidingsinstituut RTNederland doceerde ze medische basiskennis en werken met kinderen vanaf geboorte tot aan volwassenheid.

In je praktijk tref je regelmatig cliënten met pijn- of onverklaarbare klachten, die medicatie gebruiken. Bovendien is het voor een aantal mensen onderdeel van hun leefstijl om soft- of harddrugs te gebruiken. Ook deze cliënten kunnen in je praktijk op consult komen. In sommige situaties word je als therapeut zelfs geconfronteerd met het vermoeden dat een cliënt verslaafd is aan drugs of medicatie zoals slaapmiddelen en pijnstillers.
Welke medische en psychosociale signalen heb je als therapeut opgemerkt?
Welke beslissingen heb je toen genomen?
Hoe hebben deze beslissingen doorgewerkt in het therapeutisch proces van je cliënt en wat betekende dat voor jou als therapeut?


Voorafgaand aan deze bijscholing

Als voorbereiding op deze bijscholing, zet je je ervaring als therapeut rondom dit onderwerp in een Word-document, rekening houdend met bovenstaande vragen en stuur je de cases op naar de docente Lydia Kimman lydia.kimman@xs4all.nl.

Tijdens de bijscholing:

Een aantal casussen wordt besproken en geëvalueerd vanuit medische en psychosociale signalen en geplaatst binnen de mentale, emotionele en lichamelijke aspecten (MEL) van de cliënt en de attitude op MELS-niveau van de therapeut.

Na afloop van de bijscholing:

Je ontvangt een certificaat van deelname en een bewijs van betaling.

De bijscholing vindt plaats in ‘De Dansende Gans’,
Spoorlaan 10, 3721 PB Bilthoven.

De kosten bedragen € 100,- per persoon

Aanmelding en betaling:
Via het contactformulier op deze website of info@rtnederland.nl met vermelding van ‘Bijscholing PSBK Zie ik het helder? 2019’.

Na betaling op rek.nr. NL35INGB0005297045 t.n.v. Stichting OPV te Raamsdonksveer, is de inschrijving definitief.

AANMELDEN »

De bijscholing PSBK wordt geïnitieerd door het Opleidingsinstituut RTNederland.

Deze bijscholing is erkend door de zorgverzekeraars.